Euronext Brussel

Euronext is een grote aandelengroep van de Beurs in Brussel. Euronext bestaat uit in totaal drie groepen: Euronext 100, Next 150 en BEL20. De Euronext 100, welke bestaat uit de 100 grootste fondsen uit België, en de BEL20, welke bestaat uit 20 grote fondsen uit België, vormen samen een groot deel van de beurs in Brussel. Next 150 is een samenvoeging van de 150 daaropvolgende fondsen.


Bij Euronext in Brussel wordt er vooral naar Euronext 100 en BEL20 gekeken. Zij vormen het grootste deel van de grote bedrijven in België, waardoor zij alles kunnen uitstralen qua economie en behaalde resultaten.

Euronext 100 staat voor de index van de 100 grootste fondsen in België. Aan de koers van dit aandeel kan men opmaken hoe de stand met betrekking tot andere aandelen van grote bedrijven is.

Euronext Brussel kent daarnaast ook nog Eurolist. Een lijst van bedrijven gesorteerd op de marktkapitalisatie, onderverdeeld in bedrijven boven de 1 miljard, bedrijven tussen de 250 miljoen en 1 miljard en bedrijven tot 250 miljoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *